Jag letar hela tiden efter det bästa materialet, och köper smyckesdelar som har hög kvalité. Jag jobbar med Sterling Silver, Bali silver & silver/guld pläterade hattpinnar, öronkrokar, ringar osv. Dom flesta smycken jag skapar är silverpläterade. Både på grund av att jag kan hålla ner priserna samt att de håller bra kvalité. Allt material jag jobbar med är nickelfritt.

Om Silver 925

Det silver som vanligtvis används till smyckestillverkning är 925 silver (även kallad Sterlingsilver) består av 925 tusendelar (92,5%) silver och resten koppar. Sterlingsilver är vitare och är mjukare att arbeta med än 830 (83,0%) silver som används till bruksföremål exempelvis silverbestick.

Namnsmycken i 925 Silver

Namnbrickorna handstansas, därför så blir det inte alltid 100% rakt. Men det är ju också charmen med det hela kan jag tycka. Ska man köpa ett namnsmycke, tycker jag personligen att man ska köpa ett i ÄKTA Silver och inte Silverpläterat. Äkta Silver är inte svindyrt & du får en personligt smycke som håller hela livet, Det kommer att behöva putsas upp, men det håller.

SilverPläterat betyder att det är nickelfritt men INTE Äkta Silver.

Jag har jobbat med smycken sen 2005 , och efter 5 år så får man bra koll på vilka material som är bra & vilka som är sämre. Givetvis väljer jag att jobba med dom bättre.

Äkta Mocka, Äkta Läder hittar du bara bland mina smycken, pärlor jag jobbar med är bergkristall, Rosenkvarts, Onyx, Jade mm. Sen Vaxad pärlor, akrylpärlor & metall Pärlor.

Jag letar hela tiden efter ny spännande material att jobba med, har du något tips? Maila mig gärna