Material

Jag letar hela tiden efter det bästa materialet, och köper smyckesdelar som har hög kvalité. Jag jobbar mest med Sterling Silver, Bali silver & silver/guld pläterade hattpinnar, öronkrokar, ringar osv. Dom flesta smycken jag skapar är i äkta silver. Allt material jag jobbar med är nickelfritt.

Om Silver 925

Det silver som vanligtvis används till smyckestillverkning är 925 silver (även kallad Sterlingsilver) består av 925 tusendelar (92,5%) silver och resten koppar. Sterlingsilver är vitare och är mjukare att arbeta med än 830 (83,0%) silver som används till bruksföremål exempelvis silverbestick.

Stansa

Smycken som stansas gör att du får en personligt smycke som håller hela livet, Det kommer att behöva putsas upp, men det håller. Låsen till läderarmbanden är mycket hög kvalite, det innebär att om dom mörknar så går dom putsa upp.

SilverPläterat betyder att det är nickelfritt men INTE Äkta Silver.

Jag har jobbat med smycken sen 2005 , och efter 12 år så får man bra koll på vilka material som är bra & vilka som är sämre. Givetvis väljer jag att jobba med dom bättre.

Äkta Mocka, Äkta Läder hittar du bara bland mina smycken, pärlor jag jobbar med är howlite, mässing, bergkristall, Rosenkvarts, Onyx, Jade mm. Sen Vaxade pärlor, akrylpärlor & metall Pärlor.

Bokstavs ringarna och manschettknapparna är återbruk, dvs gamla skrivmaskiner och spel som återbrukas.

Maila gärna på info@designfridaholm.se om du har frågor

Lämna en kommentar

Kundvagn